Ensimmäiset Christiania-pyörät valmistettiin jo 1984

Christiania on vapaakaupunkialue keskellä Kööpenhaminaa. Aikaisemmin se toimi Tanskan armeijan laivaston tukikohtana. Armeijan väen muuttaessa alueen parakit jäivät tyhjilleen vuosiksi. Vuonna 1971 ryhmä nuoria muutti asumaan sinne. I/S Christiania Smedie -sepänpaja perustettiin vuonna 1978. Jo heti alusta asti Christianian vapaakaupunkialueesta päätettiin tehdä autoton. Tämä motivoi sen asukkaita miettimään muita liikkumisen tapoja. Aluksi valmistettiin tukevia polkupyörän peräkärryjä vanhoista sänkyjen rungoista. Myöhemmin tätä ajatusta kehitettiin yhä pidemmälle ja myytiin ympäri Tanskaa. Vuonna 1984 esiteltiin ensimmäinen kuormapyörä. Vallankumoukselliseksi sen teki se, että nyt perheille tarjottiin kätevää ja turvallista tapaa erityisesti lasten kuljettamiseen. Tämä on säilynyt Christiania Bikesin kolmipyöeäisten kuormapyörien johtavana perusajatuksena läpi vuosien aina tähän päivään asti.

Pian Christiania-pyörien ketteryys, kestävyys ja ympäristöystävällisyys huomattiin myös Christianian alueen ulkopuolella. Vuonna 1990 Christiania Smedie muutti Bornholmin saarelle keskittyäkseen kolmirenkaisten kuormapyörien valmistukseen. Tavoitteena oli tarjota mukava ja helppo vaihtoehto autoilulle ja näin luoda tulevaisuutta, jossa kolmipyöräisestä tulisi perheiden liikkumisen normi. Nykyisin kolmipyöräinen kuormapyörä onkin huomattavan suosittu liikkumisväline niin Tanskassa kuin muuallakin maailmassa.   

Vuonna I/S Christiania Smedie sai uuden nimen; Christiania Bikes jatkaa edelleen tuotteidensa kehittelyä Bornholmin saarella ja kaikki sen tuotteet kantavatkin nyt tätä maailmankuulua nimeä.